Väder Lidingö

Lidingö söndag 17 januari 2021 v. 02

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Fem unika fynd

torsdag 19 april 2018 11:57

TRÄSNITT. I mitten av maj månad öppnar utställningen "Hokuasi – en japansk ikon", med verk av den världberömde Katsushika Hokusai (1760-1849), på Millesgården. Nu har Millesgården hittat fem unika träsnitt i sin egen samling, lagom till utställningen.

Ett av Katsushika Hokusais nu "återfunna träsnitt" (från år 1800) som ställs ut på Millesgården. Foto: MillesgårdenEtt av Katsushika Hokusais nu "återfunna träsnitt" (från år 1800) som ställs ut på Millesgården. Foto: Millesgården

I samband med utställningsarbetet besökte den japanske konstexperten Hajime Hagiwara Millesgården och konfirmerade att träsnitten verkligen var av Hokusai. Mr. Hagiwara kommer också att curera utställningen på Millesgården.

Förutom de nyupptäckta verken kommer bl.a. 30 av 36 verk ur Katsushika Hokusais mest kända serie "36 vyer av berget Fuji" att visas.

"I sig är det inte konstigt att göra nya upptäcker i museers samlingar och Carl Milles både köpte och bytte till sig konst från världens alla delar. Men sammanträffandet är verkligen speciellt och det är en stor glädje att få visa dem för första gången för allmänheten", skriver konsthallen i ett pressmeddelande.

Utställningen invigs den 19 maj och pågår till och med den 3 juni.

I år firas f.ö. 150 år av diplomatiska förbindelser mellan Japan och Sverige

Dela Fem unika fynd

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Visit Lidingö, stor

Annonser från Google