Väder Lidingö

Lidingö torsdag 12 december 2019 v. 50

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Djerf 5 dec 00:09 om Göran Swedrup får utmärkelsen "Årets ängel"

Examensfilmen "Life" från Stillerska vann på Filmgala Norr

torsdag 18 oktober 2012 00:05

I lördags hölls Filmgala Norr i Gamla Filmstaden i Solna. Filmgalan är ett sammarbete mellan Stockholms norra kommuner. I klassen “Tungvikt” vann filmen “Life” första pris. Filmen är ett av de examensarbeten som första avgångsklassen på Stillerska Filmgymnasiet i Dalénum på Lidingö gjort.

Alla examensfilmerna premiärvisades vid en föreställning för inbjudna på biografen Zita i juni. Visningarna på Filmgala Norr var de första offentliga visningarna.

De tre examensfilmerna “Life”, “Samlaren”, se Lidingösidan 15 mars, och “Falsk Garanti”, är ambitiösa projekt med fem dagars inspelning, kameraåkningar, nattljussättningar och välkända skådespelare som Anita Wall, Sven Wollter, Jakob Stadell m.fl. Erfarna experter från bland annat Dramatiska Institutet, Europa sound, Getty Images m.m. har varit referensgrupp och föreläsare.

Stillerska Filmgymnasiet startade för tre år sedan. De första eleverna har under sin utbildning utvecklats till duktiga filmarbetare och många har fått arbete som assistenter, runners osv direkt efter skolan.

Länk till Filmgala Norr.

Dela Examensfilmen "Life" från Stillerska vann på Filmgala Norr

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google