Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 augusti 2022 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Nils Svensson 15 aug 08:24 om På Lidingö finns nästan 40 olika däggdjursarter

Villa Brevik: Minska hotellet för att bygga nya bostäder

tisdag 17 mars 2015 13:30

Christopher Bailey, ägare av Villa Brevik sedan 1997, planerar att dra ned på verksamheten. I dag har hotellet 70 rum och 7 konferenslokaler på Södra Kungsvägen. Istället vill Christopher Bailey minska hotellverksamheten och bygga bostäder på resterande del av tomten, som är totalt på drygt 7300 kvm. Detta kan ske först 2018 och verksamheten kommer att vara oförändrad i minst tre år till. I förra veckan lämnade han in förändringsplanerna till stadsbyggnadskontoret.

Den ursprungliga villan från 1920-talet behålls.Den ursprungliga villan från 1920-talet behålls.

- Jag blir 60 i år och känner att det är dags för förändring och att minska arbetsbördan, säger Christopher Bailey.

Förslaget innebär en rivning av anläggningens samtliga delar utom den ursprungliga villan från 1920-talet. Den nya strukturen blir mer uppbruten och anpassar sig i form, höjd, storlek och innehåll till omgivande bebyggelse.

Så här ser en av de första skisserna ut. Illustration: Villa BrevikSå här ser en av de första skisserna ut. Illustration: Villa Brevik

Tanken är att stadsvillor och parhus, med sammanlagt 32 lägenheter, ska ersätta den befintliga restaurangen, konferensdelen och längorna med hotellrum.Villa Breviks grannar har redan informerats så att de kan delta i processen och ge sina synpunkter.

Bakgrund:
Den typiska organisationsägda kursgården med internat för tjänstemän och förtroendevalda som startade på flera håll i Sverige på 1960-talet spelade ut sin roll redan för tjugo år sedan. Många såldes eller öppnades upp för allmänheten.

Villa Brevik har varit framgångsrik med inriktning på konferens, men känner nu att en förändring pågår. Man tappade 28 procent på konferensmöten mellan 2008 till 2012 men har ändå haft ett rejält uppsving vad gäller beläggningen. Det är privatmarknaden som ökat mest med hotellboende, weekendarrangemang, bröllop och fester. Flera anläggningar på Lidingö rustar sig därför med t.ex. eventhallar och spa för att möta trenden.

- 2003 utvidgades Villa Brevik med nya hotellrum, ny vinterträdgård och relaxavdelning. Eftersom anläggningen ligger i ett villaområde känns det fel med ytterligare utveckling och därför vill jag istället minska verksamheten och återgå till bostäder, som det än gång var, säger Christopher Bailey.

Magnoliorna på Villa Brevik är en sevärdhet och snart börjar de blomma, säger Christopher Bailey. ArkivbildMagnoliorna på Villa Brevik är en sevärdhet och snart börjar de blomma, säger Christopher Bailey. Arkivbild

Dela Villa Brevik: Minska hotellet för att bygga nya bostäder

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google