Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 augusti 2022 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Nils Svensson 15 aug 08:24 om På Lidingö finns nästan 40 olika däggdjursarter

Skärgårdslagern från Lidingö fick en tuff start

fredag 24 juli 2015 12:11

I slutet på maj skrev Lidingösidan om Marcus Ekman, lidingöbo och entreprenör som startat Skärgårdsbryggeriet, ett mikrobryggeri vars första produkt Skärgårdslager just börjat säljas. Via artikeln fick Marcus kontakt med JM:s Olof Pettersson Herold, som ville diskutera eventuell etablering av bryggeriverksamheten i Dalénum. De diskussionerna kommer att fortsätta efter semestrarna.

Under juni månad drabbades Skärgårdsbryggeriet av något som inte är så ovanligt bland mikrobryggerier, nämligen att man får angrepp av cider-sporer. De gör att ölen smakar "ungefär som på medeltiden", som Marcus Ekman säger. Sporerna satte sig på insidan av kapsylerna och utvecklade en vildjäsning så ölen blev både överjäst och fick en syrlighet som inte skulle finnas. Ölen blev dock på intet sätt farlig att dricka.

Bryggeriet återkallade den öl som Systembolaget hade på sina hyllor för att åtgärda situationen som uppstått. Försäljningen på Systembolaget hade dittills gått bra så bryggeriet har ingen exakt uppfattning om hur många just defekta öl som sålts, innan partiet återkallades.

De som vill ha kontakt med Skärgårdsbryggeriet kan skriva till info@skargardsol.se För Marcus Ekmans del fortsätter arbetet med att få fram det perfekta skärgårdsölet. Och snart kommer Skärgårdslager att finnas igen, som beställningsvara på Systembolaget.

Dela Skärgårdslagern från Lidingö fick en tuff start

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google