Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 augusti 2022 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Nils Svensson 15 aug 08:24 om På Lidingö finns nästan 40 olika däggdjursarter

Lidingö Centrum i mitten av länets centra

torsdag 17 september 2015 12:03

Enligt en färsk kartläggning, som HUI Research och Datscha sammanställt, ligger Lidingö Centrum i mitten, vad gäller omsättning i köpcentrum och handelsområden i Stockholms län. Lidingö ligger på plats 43 av de 94 centra i länet som finns med i kartläggningen ”Swedish Shopping Centre Directory” (SSCD). Men tittar man istället på yteffektivitet (= omsättning per kvadratmeter uthyrningsbar yta) placerar sig Lidingö i topp 10, i Stockholms län.

Lidingö Centrum, en lugn onsdagsförmiddag. ArkivbildLidingö Centrum, en lugn onsdagsförmiddag. Arkivbild

Det är HUI Research (Handelns Utredningsinstitut) som i samarbete med Datscha och Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) gör den årliga kartläggningen av landets köpcentrum och handelsområden. Enligt sammanställningen finns det nu 357 stycken (förra året 358) köpcentrum i landet. Antalet centra har stagnerat men de fortsätter att öka i yta och omsättning.

Största handelsområdet i Sverige är Kungens Kurva. Därefter följer Gekås Ullared som nu passerat Barkarby Handelsplats. En stor del av tillväxten inom detaljhandeln sker i stora handelsområden och regioncentrum belägna i närheten av större städer, eller i lägen som gynnas av gränshandel.

SSCD är en databas med information om över 350 svenska köpcentrum från 5 000 kvm och uppåt. Utöver detta innehåller SSCD information om över 150 planerade köpcentrumprojekt.

Dela Lidingö Centrum i mitten av länets centra

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google