Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 augusti 2022 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Nils Svensson 15 aug 08:24 om På Lidingö finns nästan 40 olika däggdjursarter

Inget nytt om Söderås

måndag 13 juli 2015 13:19

Under de senaste veckorna har jordvallarna som omger Villa Söderås på Elfvikslandet bearbetats av ägaren, förmodligen för att kunna planetera ännu fler tujor som ska hindra insynen. Ärendet om markutfyllnaden ligger fortfarande hos länsstyrelsen efter att ägarföretaget VSQ Property AB överklagat Lidingö stads föreläggande från i våras.

Villa Söderås huvudbyggnad i juli 2015Villa Söderås huvudbyggnad i juli 2015

När Lidingö stad överlämnade föreläggandet till ägaren sa stadens jurist Johan Alfredsson:
- Vi bedömer möjligheterna som goda att marken kring Villa Söderås kommer att återställas. Om fastighetsägaren inte rättar sig efter beslutet, trots ett vite på 350 000 kronor, kan staden besluta att åtgärder får vidtas på fastighetsägarens bekostnad. Det går också att begära kronofogdemyndighetens hjälp att genomföra sådana åtgärder som krävs.

Villa Söderås i juli 2015Villa Söderås i juli 2015

Ärendet med allén upp till huvudbyggnaden, som avverkades i februari 2013, hanteras av länsstyrelsen som beslutat att allén ska återplanteras. Detta ska ske senast i mars 2016.

Trädfällningen på stadens mark, som gjordes i februari 2013, väntar fortfarande på att polisutredningen ska bli klar.

Dela Inget nytt om Söderås

Kommentarer

Allan Ekström 2015-07-16 08:19

"Trädfällningen på stadens mark, som gjordes i februari 2013, väntar fortfarande på att polisutredningen ska bli klar"

Vittnesbörd om effektivitet och dådkraft!

Bo Widerström 2015-07-14 14:39

Lidingö stad / Miljö- och stadsbyggnadskontoret skulle, med stöd av PBL, kunnat omgående stoppat dessa enorma uppfyllnadsarbeten, som utfördes utan marklov, när de pågick. Lidingö stad skulle ha stoppat arbetena så fort de fick reda på att de pågick. Varför valde Lidingö stad att inte stoppa utfyllnadsarbetena runt Villa Söderås?

Paul Matell 2015-07-13 20:25

Very Sophiticated Quality (VSQ?) property AB har en affärsidé som påminner om hur oligarkerna på rivieran köper och bygger "Gated communitys". På Cap Ferrat, Cap d'Antibes och andra kuststräckor köps exklusiva fastigheter av ryssar och borgmästaren erbjuds några favörer mot att omkringliggande naturområden konverteras till skyddsområden med beväpnade vakter. Allt finns dokumenterat, går att spåra och är offentligt samt beskrivit i franska media. i Sverige är det mest spekulationer! Dags för UG?

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google