Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 augusti 2022 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Nils Svensson 15 aug 08:24 om På Lidingö finns nästan 40 olika däggdjursarter

Hemköp i Brevik fortsätter, med ny ägare

onsdag 26 augusti 2015 00:01

- Jag läste på Lidingösidan att affären i Brevik skulle läggas ned så jag kontaktade Sabis, och nu tar jag över verksamheten från 14 september. Det säger Andreas Gruber, som redan nu är i affären för känna sig för och tala med kunderna. Det nya butiksnamnet blir Hemköp Lidingö Brevik.

Utanför Hemköp finns information om att butiken fortsätter med ny ägare den 14 september.Utanför Hemköp finns information om att butiken fortsätter med ny ägare den 14 september.

När Lidingösidan den 24 juli redogjorde för den kommande nedläggningen av Hemköp i Breviks centrum blev många av de boende i området både ledsna och besvikna. Eftersom även posten skulle försvinna kändes nedläggningen som ett dråpslag mot hela området.

Men idag är det klart att köpmannen Andreas Gruber tar över från mitten av nästa månad. Affären kommer därmed inte att stänga den 30 augusti som tidigare planerat utan hålla öppet "som vanligt" mellan 8 och 21, varje dag.

- Jag har länge letat efter en egen butik. Har fram till nu varit butikschef både hos Coop, ICA och Vivo, säger Andreas Gruber. Jag kommer ta över befintlig personal, alltså de som är kvar och inte hunnit börja på andra arbetsplatser. Dessutom tar jag med mig några personer som jag arbetat tillsammans med under flera år.

Nye butiksägaren Andreas Gruber. Foto: PrivatNye butiksägaren Andreas Gruber. Foto: Privat

- Nu har jag börjat gå runt i butiken för att känna mig för, men också för att prata med kunder. Och, jag har redan fått många goda råd om hur de tycker att fortsättningen bör bli. Alla är glada att affären lever vidare och min förhoppning är att vinna tillbaka dem som tidigare varit kunder. Tyvärr kom jag in när klockan nästan slagit 12, så postservicen hann försvinna från butiken. Har talat med Postnord, men det kommer inte bli någon post här, i alla fall inte nu.

- Bassortimentet i affären tar jag från Dagab, men jag vill också satsa på färskvaror ocg lokala leverantörer. Så välkomna med tips, säger Andreas Gruber.

Dela Hemköp i Brevik fortsätter, med ny ägare

Kommentarer

Charlotta Josefin SNÖBOHM 2015-11-04 22:06

Jag tycker att det ska finnas en TOBAK-affär, posten

Hela BREVIK centrum skulle må bättre om det är mera affärer.

Bo Jonsson 2015-08-26 11:36

Affärers och olika centrums inställning till sina kunders parkering avgör var jag handlar.

Willys och Kvantum har bra parkeringsplatser utan terroristövervakning.

Charlotta Josefin Snöbohm 2015-08-26 08:42

Om det är dyra priser så åker kunderna till Willy's & då får ni inga kunder som handlar mycket mat .

Om ni lockar till er kunder i tidning & Facebook kanske det kommer kunder ifrån käppala & gåsaga brygga.

paul matell 2015-08-26 08:20

Ett stort tack från alla på Lidingö som uppskattar närservice. Dagligvaror har inte samma potential som sällanköpsvaror på nätet och hemleverans av måltider passar inte alla. Jag hoppas att Andreas får många nya kunder och att det nitiska P-bolaget stillar sig så även bilburna vågar handla på Hemköp i Brevik.
Jag handlar på Hemköp Tors plan och Hemköp Norra Djurgårdsstaden och båda är klart godkända med lagom nitiska p-lisor.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google