Väder Lidingö

Lidingö fredag 30 juli 2021 v. 30

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Effektiv träning i Centrum

onsdag 20 maj 2015 22:22

Sedan en dryg månad finns ett alldeles nytt gym mitt i Lidingö Centrum. Namnet är Minutus och här tränar man bara i s.k. Milon-maskiner. Träning en minut. Därefter vila i 30 sekunder samtidigt som man flyttar sig till nästa maskin, där en annan del av kroppen tränas. Eftersom maskinerna ställs in individuellt höjs träningseffektiviteten med upp till 30 procent jämfört med traditionella maskiner. Det säger Benny Johansson, en av gymmets delägare.

Övning i Milon-maskiner på Minutus. Fr. v. Hampus Holmberg, PT, Helene Ahlberg, PT och delägare och Jonas Andersson, varumärkesstrateg.Övning i Milon-maskiner på Minutus. Fr. v. Hampus Holmberg, PT, Helene Ahlberg, PT och delägare och Jonas Andersson, varumärkesstrateg. Några av de många Milon-redskapen.Några av de många Milon-redskapen.

Det här är lite av drömmen för den som vill hålla sig i trim. Centralt placerat gym, träningsredskap inställda efter den egna kapaciteten, inga inställningar behöver göras eftersom alla data finns på det egna kort (ett s.k. smartcard) man flyttar mellan maskinerna, tidsbegränsad övning i varje maskin eftersom den stängs av efter en minut så man måste byta till nästa. Total träningstid 35 minuter, om man gör två varv på de 12 maskinerna. Så på en timme kan den effektive både hinna äta, träna och duscha.

Anläggningen är ett så kallat microgym på cirka 300 kvadratmeter designat av Simon och Thomas (alltså den populära designerduon Simon Davies och Tomas Cederlund) som tidigare bodde på Lidingö. Gymmet består av ett stort rum där ett tjugotal Milonmaskiner står, alla gjorda för träna just "den" muskeln. Lokalens fönster ligger i en halvcirkel och utanför går Lejonvägen, där björkarnas blad just nu är vårlikt ljusgröna. Det blir nästan som att träna utomhus.

Helene Ahlberg i ett av omklädningsrummen.Helene Ahlberg i ett av omklädningsrummen.

Omklädningsrummen går i en mörk nyans, klädskåpen är sensuellt välvda och svarta. En lite uppiggande sak är att bastun, som ligger mellan damernas och herrarnas omklädningsrum, är gemensam med ingång från vardera hållet.

Hampus Holmberg kör lite hopprep, medan Benny Johansson, en av delägarna, i bakgrunden visar en ny kund hur maskinerna fungerar.Hampus Holmberg kör lite hopprep, medan Benny Johansson, en av delägarna, i bakgrunden visar en ny kund hur maskinerna fungerar.

På Minutus finns alltid tränare på plats för att ge goda råd, rätta till små felaktigheter under träningen och pusha den som behöver lite extra inspiration. Kostnad per månad är 769 kronor. Och i denna summa ingår en resultatgaranti, se länk till Minutus. Öppettider måndag-torsdag 07-21, fredag 07-18, lördag 10-16, söndag 11-16.

Minutus finns på Lejonstigen 2B (ingång från vägen till vänster om polishuset). Det är det första gymmet i en tilltänkt kedja med 10-15 anläggningar inom två år i stockholmsområdet.

Entrén ligger på Lejonstigen 2 B.Entrén ligger på Lejonstigen 2 B.

Dela Effektiv träning i Centrum

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google