Nils Svensson 15 aug 08:24 om På Lidingö finns nästan 40 olika däggdjursarter
torsdag 27 augusti 2015 19:03
Ikväll är det en kulinarisk högtidsstund på Lidingö. Årets Kock 2015, Thomas Sjögren, serverar just nu, när denna artikel publiceras, en måltid bestående av fem delmoment, på restaurang Pier 16 i Gåshaga. Restaurangen är fullbokad och de 55 gästerna koncentrerar sig nu på att äta och dricka den mycket specialkomponerade menyn, som Thomas Sjögren sammanställt i samråd med restaurangens köksmästare Christian Siberg.
Här är menyn. Läs och njut:
3 kalla förrätter
Hackad lättgravad sill med rökt potatis, pepparrot & rå lök
Tartar på havskräfta med ingefära, krispig jordärtskocka och torkade blåbär
Lättbakad Auroralax & hyvlade champinjoner med kräm på rostat kycklingskinn
2 varma förrätter
Blåmusslor med stjälkselleri, fänkål & äpple
Pilgrimsmussla i sin juice med silverlök, brynt smör & citron
Varmrätt
Kolgrillad lammbog med smörkokt kål, syrlig potatiscréme, rålakrits & dragon
Ostar
Alemenäs tegel hård ost. Linné brie från Jürs mejeri, Kittost från Jürs mejeri, serveras med tång & surdegsknäcke, hasselnötsbröd och sommarkompott
Dessert
Variation "88:an" med sommarsmaker av jordgubb, rabarer & fläder
Till alla rätterna serveras specialutvalda viner.
Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta
Annonser från Google