Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Dyra chipspåsar

tisdag 27 november 2018 08:11

Vid gårdagens fullmäktigedebatt om Lidingö stads budget jämförde Pia Wieck, Lidingöpartiet, avgiften i kommunala musikskolan med en påse chips i veckan. Vem har inte råd med en chipspåse?

Men det är dyra chipspåsar vill jag säga. Pia ansåg att det kostar 40 kr/vecka att delta i musikskolan. Du har fel. Jag önskade jag såg det under debatten men upptäckte det efter debatten.

En lektion i musikskolan kostar 92 kr i veckan och behöver du hyra ett instrument blir kostnaden 113 kr per lektion. Ja, många lidingöbor har kanske råd men det finns faktiskt barn som får avstå en chipspåse för 113 kr i veckan.

Ewa Lantz
Socialdemokraterna i Lidingö

Dela Debatt: Dyra chipspåsar

Kommentarer

Lars Aronsson 2018-12-02 03:59

Ja vi är många föräldrar som inte har råd ! Det finns de som har det jobbigt med ekonomin även på Lidingö Pia Wieck! Dags att vakna upp ur tornrosadrömmen!

Pia Wieck 2018-11-28 15:31

Ewa,du har helt rätt i att jag räknade fel när och jag kom på det på väg hem från mötet. Jag blandade ihop termin och år. Men det är inte heller 92kr. Om man räknar på 1200kr per termin och 15 lektiontillfällen blir det 80kr.
Räknar man sen uppspelningar och annat som att spela i orkester eller band som inte kostar något extra, blir det närmare 40kr per gång.

Det viktiga är inte vad vi jämför med. Chipspåse eller lunch ute, SL-biljett, veckotidning, paket cigaretter. Vad jag menade är att de flesta faktiskt har råd med 40 eller 80 kr i veckan. Instrument går ofta att köpa begagnat ganska billigt.

Finns det barn som inte önskar något annat än att få spela ett instrument, men inte har råd, så hoppas jag vi hittar och hjälper dessa barn. Min fråga var varför alltid musikskolan av oppositionen tas upp som något som är så dyrt, när det i själva verket är billigt jämfört med ishockey, ridning, golf, slalom, fotboll i vissa fall, tennis, dans etc etc.

Vad gör vi med alla dessa barn som drömmer om att få spela tennis, golf och rida, men inte får för sina föräldrar? Varför är alltid musikskolan det som anses vara så dyrt, när det i själva verket är relativt billigt. Jag tycker vi har en fantastisk musikskola på Lidingö och att man får mycket för pengarna.

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google