Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt. C: En alternativ inriktning för ön

söndag 25 november 2018 22:46

Vi i Centerpartiet pekar ut en alternativ inriktning för Lidingös utveckling. Vi satsar på kvalitetsförbättringar i stadens verksamheter istället för ett ensidigt fokus på skattesänkningar. Den nya majoriteten med M, Lidingöpartiet, L och KD saknar svar på öns utmaningar.

Vi anser att barngrupperna i förskolan är för stora och att det inte duger att hälften av personalen i förskolan saknar utbildning för arbete med barn. Vi menar att det är oacceptabelt att så många lidingöungdomar inte får plats på Lidingös gymnasium och att de får pendla långa avstånd. Vi ser att idrotten har skriande behov av idrottslokaler och att kommunen inte kan lasta över finansieringen på de ideella föreningarna. Vi menar att staden lyssnar för dåligt på de äldre och att ofrivillig ensamhet hos äldre är för vanligt.

Den nya majoriteten saknar lösningar på dessa problem. Centerpartiet lägger i sitt alternativa budgetförslag extra resurser till förskola, skola och äldreomsorg samt uppdrar åt förvaltningen att arbeta för en ny gymnasieskola på ön. Vi säkerställer utrymme för nödvändiga investeringar i idrottslokaler och vi behåller Mötesplats Centrum på Tor.

Majoriteten återkommer till skattesänkning som enda prioritet. De sänker skatten med 20 öre utan att först tillse att tillräckligt med resurser finns för kvalitetsförbättringar. I grundskolan gör majoriteten en uppräkning som inte ens täcker löneökningen för lärarna. I realiteten är majoritetens förslag en dold besparing.

Som borgerligt parti anser vi det viktigt att staden inte tar ut mer skatt än nödvändigt. Att Lidingö idag har åttonde lägst skatt i landet är bra. Ytterligare skattesänkning måste dock finansieras genom effektiviseringar. Vi tar i vårt förslag bort två kommunalråd för att kunna sänka skatten med fem öre.

Centerpartiet har efter valet arbetat för en ny majoritet som satsar på förbättringar inom skola, omsorg och idrott. Det har tyvärr inte varit möjligt att uppnå och därför kommer vi fortsätta arbeta för Lidingös bästa som största oppositionsparti.

Patrik Buddgård (C), gruppledare
Tor von Sydow (C), ordförande

Dela Debatt. C: En alternativ inriktning för ön

Kommentarer

Michael ten Siethoff 2018-11-25 23:35

Om för lite resurser satsas på barnen i förskolan och därefter i den riktiga skolan och om dessutom kostnaderna ökar för idrottsföreningar, musikskola och andra föreningar, som skulle kunna ge våra tonåringar vettiga fritidsaktiviteter så är det inte så konstigt att många ungdomar på ön hamnar snett och använder alkohol och narkotika mer än de flesta andra ungdomar i vårt land.
Att förebygga dessa problem kostar i längden mycket mindre än att vänta in problemen och man hjälper dessutom under tiden många ungdomar till ett mycket bättre liv!
Att bara sänka skatten är att agera kortsiktigt!

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google