Väder Lidingö

Lidingö torsdag 29 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

JA till en 4,5 gånger större simhall

torsdag 9 augusti 2018 10:08

Lidingöpartiet har satt ned foten i simhallsfrågan. Vi kommer att stödja förslaget till en ny simhall som är 4,5 gånger större än nuvarande Gångsätrabadet.

När det gäller själva motionsbassängen går vi från dagens 4 banor om 25 meter till 10 banor om 25 meter. I den nya simhallen kommer det också att finnas separat bassäng för familjebad och en särskild så kallad multibassäng med höj- och sänkbar botten.

Genom att den nya simhallen får tre olika bassänger för olika behov, behöver familjer med barn och de som behöver bada mer skyddat, inte blandas med vanliga simmare i den stora motionsbassängen.

Lidingöpartiet tycker det är bra att den nya simhallen föreslås byggas på redan exploaterad mark vid Dalénum. På så sätt behöver inga orörda grönområden tas i anspråk för bygget.

Simhallen kommer att ligga nära goda kommunikationer genom närheten till Lidingöbanan vid Aga station. Vi vill också att en tvärgående busslinje ska återinrättas som går från norra till södra ön via Dalénum och den nya simhallen. På så sätt blir simhallen lätt att nå för alla Lidingöbor, även för dem som inte har tillgång bil.

Huvudskälet till att vi bestämt oss för att inte stödja det betydligt dyrare 50-metersalternativet när det gäller ny simhall är att vi vill ha möjlighet att fördela skattepengarna i kultur- och fritidsförvaltningens budget mer rättvist mellan olika kultur- och fritidsaktiviteter. Vi är till exempel angelägna om att även kunna satsa på ett Idrottscampus i Högsätra och ett Kulturens Hus.

Med den nya simhallen i Dalénum får alla Lidingöbor tillgång till en stor, modern och fräsch simhall som täcker de allra flesta Lidingöbors behov - både idag och i framtiden. Det tycker Lidingöpartiet är bra!

Birgitta Sköld, kommunalråd (LP)
Evelyn Lewandrowski, ledamot av Kultur- och fritidsnämnden (LP)
Lars H Ericsson, ordförande i Lidingöpartiet

Dela JA till en 4,5 gånger större simhall

Kommentarer

Iréne Borgenvik Sverigedemokraterna Lidingö 2018-08-09 18:28

Angående nya simhallen på Lidingö tycker Sverigedemokraterna på Lidingö att det ska satsas på en 50-meters bassäng av flera goda anledningar. En 50-meters bassäng på Lidingö som i huvudsak är avsedd för de som vill träna simning där kvalitén prioriteras. En 25-meters är alldeles för liten för de som vill satsa seriöst. Simningen som sport har länge varit underprioriterad på Lidingö och därför är det viktigt att denna sport får sin del nu, inte minst när simkunskaperna försämras och drunkningsolyckor sker i större omfattning. I den nya bassängen ska inte tillåtas bad utan föregående tvagning eller kalsonger under badbyxorna. Vi vill inte att simhallen tvingas stänga pga bakterier i vattnet pga detta, såsom flera andra hallar fått gjort. Dusch och tvagning ska ske utan kläder. Gångsätrahallen kan renoveras och användas till sjukgymnastik, simskola, vattenlek m.m. men den nya simhallen ska hålla kvalité för tävlingsverksamhet och en aktiv simklubb, samt de som vill träna simning. Gärna då en mindre bassäng bredvid 50-meters bassängen för lek och annat som alternativ till att renovera Gångsätrahallen.
Sverigedemokraterna Lidingö

Lisbeth Koel 2018-08-09 17:12

Att göra en 25metersbassäng äŕ gammalt tänk.
Idaģ behövs en 50metersbässäng. När ni byggde Gångsätra var det helt fel. 4 banor ingen läktare???Var där som landslagstjej för att inviga. Vi undrade vad ni gjort.Gör inte misstag igen.

Ni säger att det är för dyrt. Vad kostar stadshuset? Huset är inte för oss längre.
Vallen, Dalénum, alla andra sporter får kosta? Ett badhus är från vagga till graven.
Jag tror inte ni är medvetna om vilka duktiga simmare vi har. Med knappt ingen simhall

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google