Väder Lidingö

Lidingö torsdag 1 december 2022 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Christian 31 okt 15:03 om L: Vårt förslag har gett resultat, på Näset

Centern fortsätter kampen för 50 m simhall

söndag 12 augusti 2018 17:41

Inför kommunstyrelsesammanträdet i morgon måndag föreslår majoriteten 25 meter simhall. Det är ett kortsiktigt förslag som inte klarar Lidingös behov för 50 år framåt. Centerpartiet kommer fortsätta kampen för en 50 meters simhall som ger kapacitet och flexibilitet att täcka behoven från allmänhet och föreningsliv.

Underlaget inför beslutet lämnar en hel del frågetecken och påstår till exempel att 50 meters simhall inte ger några extra intäkter utan att presentera något underlag som stärker den tesen. Vi har själva sökt mer kunskap genom besök på andra simhallar och träffat personer med stor kunskap om simhallar som inte alls ställer sig bakom påståendet.

Vidare påstår utredningen att 50 meter inte är efterfrågat av allmänheten, påståendet tycks taget helt ur luften. Våra samtal med Lidingöbor och föreningsliv pekar i en helt annan riktning.

Majoriteten är så fokuserad på sina överordnade mål att sänka skatten, att de missar vilken möjlighet kommunen har att bygga hälsa för Lidingöbor, från baby till pensionär. Att bygga för små anläggningar har man gjort förut och friidrotten väntar fortfarande på en fullstor löparbana som inte är 30 meter för kort. Det blir betydligt dyrare att göra fel och behöva bygga om eller ut i framtiden. Att bygga ordentligt från början sparar pengar i det längre perspektivet.

Med 50 meter kan bassängen delas upp och flera verksamheter kan pågå samtidigt utan att störa varandra. Exempelvis skulle triathlon, simklubbsträning och lek i uppblåsbara vattenhinderbanor kunna pågå samtidigt utan att störa varandra. Eller kanske motionssimning, simtävling och simskola? Efter klockan 16.00 kommer trycket på en ny simhall vara stort, för att vi inte ska få platsbrist inom några år igen behövs 50 m. Tillsammans med lekytor för de mindre barnen, rutschbana och rehab-/undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten skapar vi en simhall för framtiden.

Ska hälsans ö vara mer än ord? Det tycker vi i Centerpartiet.

Patrik Buddgård (C), Tor von Sydow (C), Rolf Hattenbach (C), Kent Björnberg (C)
Ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen

Dela Centern fortsätter kampen för 50 m simhall

Kommentarer

Gunnel Wingbro 2018-08-13 09:28

Hållet helt med. Önskar verkligen en 50 m bassäng

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google