Lidingö fredag 29 mars 2024 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Onödigt poängtapp mot KTH

tisdag 30 oktober 2018 23:42

ISHOCKEY. Trots att Lidingö vann sin hemmamatch i Childhoodhallen ikväll – efter förlängning - med 4-3 (2-1), (0-0), (1-2), (1-0), skott 30-16 mot KTH, kändes det som en förlust. För leder man en match med 3-1 och det återstår mindre än en minut ska man inte förlora poäng! Visserligen berodde poängtappet på att ena linjemannen såg fel och dömde en felaktig icing, som i sin tur ledde fram till 2-3 (59:35) så ska man hålla undan.

Vet inte hur det kom sig att en motståndare får stå helt omarkerad vid stolpen och slå in kvitteringen (59:59)! Att linjemannen gjorde ett misstag går inte bara att skylla på. För ska vi vara ärliga så gjordes det många misstag. Hur många ”givna” mål missades inte?

Det fanns dock flera ljusglimtar. Tycker att tredjefemman (Frykfeldt-Westlund som backar och forwards Bjurström-Desell-Paganderth) var bra. Att vi har en härlig matchvinnare i Gustav Dahlstedt visste vi sedan gammalt (två mål och en ass ikväll).

Glädjande också att två mål kom i P.P. som varit dåligt tidigare - 9% lyftes till 13%. 1-0 (7:46) var ett snyggt skott av Jacob Paganderth i P.P med assist av Victor Frykfeldt. 2-0 (15:20) där Gurra Dahlstedt hade fint samarbete med Fredrik Klasenius. (Ass också till Kalle Kinch.) Även detta mål i P.P. 2-1 (15:43) var ett mål som studsade på klubbor och skridskor in i mål.

En trist och mållös andra period. Med 10-3 i skott och bra målchanser borde nog Lidingö avgjort matchen. Trodde också att så var fallet när Gustav Dahlstedt via stolpen gjorde 3-1 (49:12). (ass Paganderth). Ändå säkrare borde det varit när KTH fick en utvisning 57:13!

Men, det är ju lite av charmen med idrott, att man aldrig vet hur det ska sluta. Roligt bara när det går ens egen väg.

Redan på torsdag är det dags för ny hemmamatch – mot Kista – klockan 19.30. Kista som verkar fått ordning på sitt lag och vann mot SPAIF ikväll med 7-5.

Jag är själv en optimist. Det verkar inte vara någon större mening med att vara något annat!

Text: Lasse Kinch