Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 januari 2019 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Annika Lundvall 23 jan 11:05 om Klart med brobygget

Venus väntar besök

torsdag 8 februari 2018 23:00

REKORDMÅNGA BESÖK. Stockholms Hamnar är Sveriges största passagerarhamn och en av de största i Europa. Under 2017 reste drygt tolv miljoner färje- och kryssningspassagerare via Stockholms Hamnar, som också omfattar hamnarna i Nynäshamn och Kapellskär. De flesta fartygen passerade Lidingö utanför Gåshaga där Venus väntar, genom Halvkakssundet och förbi Breviks brygga. Bara antalet kryssningsfartyg förra året var rekordmånga, över 270 stycken. Till det kom färjetrafiken till Finland, Baltikum och Ryssland.

Det känns lite kallt och ensamt för Venus just nu, men i sommar blir det både varmare och många besök.Det känns lite kallt och ensamt för Venus just nu, men i sommar blir det både varmare och många besök.

De internationella kryssningsfartygen gästar Stockholm från maj till oktober med cirka en miljon passagerare. Under 2017 nåddes passagerarrekord för internationella kryssningar och i år är redan 280 fartyg inbokade. Det kommer bli mycket att titta på från Lidingös stränder.

Carl Milles "Venus sittande på en snäcka", nere vid Gåshaga brygga invigdes i november 2017, under kulturveckan. Läs mer på denna länk.

Dela Venus väntar besök

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title} Radio Lidingö, Har ni hört

Annonser från Google