Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 november 2018 v. 47

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Lydén 20 nov 21:21 om Hjälp till att låta Lidingösidan leva vidare!

Paul Lindquist blev nominerad till YIMBY-pris

lördag 10 november 2018 10:36

DALÉNUM. Det partipolitiskt obundet nätverk YIMBY* som "kämpar för den urbana stadens upprättelse" delar varje år ut "Yimbypriset Stockholm till Albert Lindhagens minne". I år var ett av de nio nominerade bidragen Dalénum, Paul Lindquist. Årets vinnare blev dock Järfälla kommun.

Motiveringen för nomineringen av Dalénum, Paul Lindquist:
"Trots en stark NIMBY-opinion lyckades Paul Lindqvist, före detta kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, få igenom byggandet av vad som nu börjar bli ett mycket attraktivt bostadsområde och omtyckt område för att flanera, besöka restauranger, se på båtlivet mm. Vackra gamla industribyggnader i tegel har kunnat bevaras. Därtill har vi fått ett välbehövligt tillskott av bostäder i ett läge nära Stockholms innerstad och med miljövänlig kollektivtrafik på vattnet. Alla hus är inte på plats ännu, men det är så pass klart att man börjar få en god känsla för hur det kommer att bli."

Järfälla kommun fick årets YIMBY-pris "för sitt ambitiösa arbete inom stadsutveckling med fokus på att bygga attraktivt och hållbart för såväl företag som privatpersoner och samtidigt skapa ett av Stockholmsregionens mest dynamiska områden i Barkarby". I år utsågs vinnaren genom medlemsomröstning bland YIMBY:s medlemmar. Järfälla kommun hade både den högsta totala rankingen av medlemsröster och flest förstaplatsröster, 31%.

Tvåa kom Stockholms stads trafikkontor och Stockholms stads landsting för deras arbete med ombyggnaden av Segels torg och Klarabergsgatan. Trea kom SSM med Tellus Tower.

* YIMBY står för Yes In My BackYard, d.v.s. att vara för förändringar i sin närhet. Motsatsen är NIMBY, Not In My BackYard.

Dela Paul Lindquist blev nominerad till YIMBY-pris

Kommentarer

Göran Tegnér (L) 2018-11-10 17:14

Dalénum blir i alla fall en väldigt fin stadsdel. Och att driva igenom en stadsdel i Lidingö med 1.000 bostäder i total politisk enighet är trots allt en stor politisk prestation!

Och en vacker dag komner nog spårvägshallarna att bli fyllda med spårvagnar. Det är ju ingalunda Lidingös fel att Spårväg City har blivit försenad. Nu hänger det på de nya majoriteterna i Stockholm och i landstinget att det blir fart på Spårväg City!

Anders Bergstedt 2018-11-10 11:04

Det är verkligen delade meningar om Paul Lindquist, Dalenum och Lidingöbanan. Kanske får han en staty mellan spårvagnshallarna !

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google