Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 juni 2017 v. 26

Senaste kommentaren - Se fler

Philip Hallberg MUF 26 jun 20:24 om En epok går i graven. Idag kom LT:s sista nummer

Medborgarträffspremiär

måndag 20 mars 2017 15:35

VÄXLINGSBEDRAGARE. I lördags var det "medborgarträffspremiär med drop in" på Lidingö polisstation. Kommun- och områdespolis från lokalpolisområdet fanns på plats tillsammans med polisens volontärer och frivilliga från Grannsamverkansbilen.

Grannsamverkansbilens frivilliga och två av polisens volontärer utanför Lidingös polisstation. Foto: PolisenGrannsamverkansbilens frivilliga och två av polisens volontärer utanför Lidingös polisstation. Foto: Polisen

Det kom både åsikter och idéer kring arbetet mot bostadsbrott och mot missbruk bland ungdomar, säger Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén. Flera önskade uthållighet i grannsamverkan, andra diskuterade inbrottsskydd i bostäder, punktmarkering av yrkeskriminella och strängare påföljder för stölder. Även alkoholmissbruket bland ungdomar diskuterades liksom vuxen- och föräldraansvar.

Lokalpolisområdets ledningsbuss var uppställd utanför polisstationen och Lidingös egen Grannsamverkansbil fanns på plats. Polisvolontärerna besökte butikerna i centrum och informerade om risken för s.k. ”växlingsbedragare” som nu börjat dyka upp. Bedrägeriet går till så att när någon handlar en vara betalas den med en tusenkronorssedel. Köparen får växel tillbaka men ångrar sig rätt omgående och vill häva köpet. Det är nu den affärsanställde får se upp så hela den tidigare växelsumman lämnas tillbaka samtidigt som "köparen" får sin tusenlapp. Ibland återlämnas bara en del av växelsumman vilket upptäcks när "kunden" är försvunnen.

Dela Medborgarträffspremiär

Kommentarer

Mikael Olofsson 2017-03-21 13:54

Strängare påföljder för stölder hjälper föga om utredningar läggs ner innan dom ens påbörjats...

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google