Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 juni 2017 v. 26

Senaste kommentaren - Se fler

Philip Hallberg MUF 26 jun 20:24 om En epok går i graven. Idag kom LT:s sista nummer

"Drop in" hos polisen

onsdag 15 mars 2017 10:58

TVÅ INBROTT UNDER VECKAN. På lördag den 18 mars har alla möjlighet att träffa polisen i Lidingös polishus på Lejonvägen 19, mellan klockan 11.30 och 13.30. Det är ett första test med medborgarträff och Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén är där tillsammans med områdespoliser, polisvolontärer och grannsamverkare. Här finns möjlighet att samtala kring trygghet och brottsförebyggande arbete på ön. Mellan den 13 och 19 mars har f.ö. polisen extra fokus på nykterheten i trafiken. Idag har 22 förare kontrollerats i Lidingö centrum, utan anmärkning.

Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén tar emot på lördag i Lidingös polishus.Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén tar emot på lördag i Lidingös polishus.

Den senaste veckans inbrottsstatistik visar att en villa och ett radhus blivit drabbade, båda den 8 mars. I ett radhus på Ängsklockevägen bröt sig någon eller några personer in via husets altandörr mellan klockan 08.00 och 21.15. En villa på Herrgårdsstigen i Brevik drabbades samma dag, mellan klockan 09.30 och 22.00, av att någon/några bröt upp ett sovrumsfönster på husets baksida.

Enligt kommunpolis Fredrik Wallén utgår man från att det är samma gärningsman/män som begått inbrotten, ostörda och oupptäckta. Bostäderna har saknat fungerande inbrottslarm och inga vittnen har larmat om vad som skett. Tjuvar chansar ibland att bostäder, som har inbrottslarmskyltar, trots allt inte har ett riktigt larm. Men, när larmet startat har de omgående flytt från brottsplatsen.

"Tänk på att inbrottslarm är en teknik vars funktionsduglighet behöver testas regelbundet. Låt inte tjuvarna få intrycket av att det är värt att chansa på om det är ett ´äkta´ fungerande larm eller inte", skriver Fredrik Wallén.

Dela "Drop in" hos polisen

Kommentarer

Anders Bergstedt 2017-03-16 07:03

Jag har sammanfattat mina medborgarkrav:
1/ 10 poliser skall kunna allt om Lidingö och bara ha yttre tjänst på Lidingö.
2/ 10 procent av bostadsinbrotten skall klaras upp.
3/ Kommunpolisen skall sitta på Lidingö.
4/ Grannsamverkansbilen skall rapportera klotter, nedskräpning, olaga upplag och övergivna cyklar.

Anders Bergstedt 2017-03-15 17:58

Utmärkt initiativ. Jag hoppas att vi är många som ställer upp och säger vad vi vill att polisen skall göra. Tänk på att lämna det skriftligt då eller per mejl så att det blir diariefört. Det går ju också att driva debatten här ! Nu skall vi testa om medborgarinflytande och medborgarlöften fungerar !

Mikael Olofsson 2017-03-15 12:18

Och veckan innan, eller var det två veckor innan, brydde sig inte tjuvarna om ifall husen hade larm eller inte utan gjorde intjack ändå...

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google