Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 januari 2019 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Annika Lundvall 23 jan 11:05 om Klart med brobygget

6 gevär, 8 pistoler, 20 kg ammunition veckans facit

fredag 9 februari 2018 20:40

FUNKTIONSDUGLIGA VAPEN. Första veckans facit på Lidingö med vapenamnestin resulterade i att 14 vapen + ammunition lämnades in i onsdags på Lidingö polisstation.

Vapen inlämnade i onsdags på Lidingö polisstation. Foto: PolisenVapen inlämnade i onsdags på Lidingö polisstation. Foto: Polisen

- Vapnen lämnades in anonymt men det är ändå tydligt att det inte var vapen ur kriminella gängmiljöer. Men, det handlade ändå formellt om olagliga licensbelagda vapen. Inte minst de inlämnade revolvrarna var generellt funktionsdugliga, säger Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén.

- Även gamla vapen som finns i hemmen, formellt olagligt men sannolikt utan uppsåt att de ska användas vid brott, är det naturligtvis mycket bra att man lämnar in nu under amnestiperioden. Sådana vapen kan stjälas eller på annat sätt hamna i orätta händer och användas vid andra brott. Är de laddade kan de dessutom ge upphov till i värsta fall fatala olyckshändelser om t.ex. barn hittar dem.

På Lidingö polisstation går det att lämna in vapen under hela amnestiperioden till 30 april, på onsdagar mellan klockan 13 och 19.

Dela 6 gevär, 8 pistoler, 20 kg ammunition veckans facit

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title} Radio Lidingö, Har ni hört

Annonser från Google