Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 januari 2019 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Annika Lundvall 23 jan 11:05 om Klart med brobygget

Krönikor

Gustaf Drougge: Varje vandaliserat redskapsrum betyder färre nya spel på fritidsgården

8 november 2016

Våra idrottsanläggningar är bland det mest kostsamma vi har i kommunen men också en del av det mest värdefulla vi har. Det är en extremt uppskattad och välanvänd verksamhet och därför rusade nog pulsen för många av oss när vi via Lidingö Anslagstavla på Facebook möts av berättelser om att unga maskerade personer ännu en gång har sparkat sönder inredning i Bodals bollhall.

Ulrika Levihn: Lidingö - en såpopera

27 oktober 2016

Frågan kring hur våra kommunala skattemedel förvaltas debatteras allt mer, och när alla nu kommer med allehanda kreativa lösningar vill ju jag självklart inte vara sämre. Man kunde ta igen de förlorade skattemedlen genom en bästsäljande såpopera based on a true story med manus enligt nedan.

Ida Luther Näsholm: Osannolik bevisvärdering

21 september 2016

Jag har skrivit om det förut men vill göra det igen eftersom det är en ständig källa till bekymmer och ändå rör vårt högsta exekutiva maktutövande; uppdraget som nämndeman/domare i tingsrätten:

G. Wolsert: Lexit Lidingö??

6 september 2016

Stämningen för närvarande får mig att tänka på 60-talsmusikalen ”Stoppa världen - jag vill stiga av”. Det går för fort, det är för konstigt, ingenting är sig likt. Kanske också en djupare förklaring till alla de rörelser för att lämna, gå ur, starta om m.m. som ständigt dyker upp litet varstans i världen.

Patrik Gadelius: Jag slänger upp en het jävla potatis i luften

5 augusti 2016

Jag är barnsligt förtjust i invandrare. Många gånger på ett överdrivet och obehagligt sätt förmodligen. Som en person som blir förtrollad av hundvalpar. Hundvalpar kan väl inte göra något fel? Jag vill också säga coola ord på påhittad svenska och göra överdrivna uppåtrörelser med handen. Jag vill också ha flera hundra kusiner som egentligen bara är avlägsna släktingar.

Gustaf Drougge: Sverigeförhandling blev Lidingöutpressning

1 juli 2016

I veckan fylldes mitt Facebook-flöde av Dagens Nyheters stjärnkolumnist Viktor Barth-Krons krönika om att Lidingö sagt nej till skambudet från staten om att dra tunnelbanan till ön. Med en sylvass penna raljerar han över hur det skulle vara om Lidingö fullt ut skulle skärmas av från regionen när bron skulle rivas och Norra länken byggas igen. Kommer man utifrån, är det lätt att förstå den hårda tonen, men den hittar få entusiastiska läsare på ön.

G. Wolsert: Lidingö – värt en resa?

10 juni 2016

Det finns ett antal städer i både Sverige, Europa och världen i övrigt som är värda ett besök. Säger man Paris, London, the Big Apple, LA m.fl. så förstår ni säkert vad som menas. En del försöker också – med viss framgång får väl medges – att lansera Stockholm som inte bara Nordens Venedig utan sic(!) The Capital of Scandinavia.

Daniel Larson: Rätten till kultur och vetenskap – i sann Lidingöanda

3 juni 2016

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Trots att jag den senaste veckan återigen, precis som förra året vid den här tiden, fått fundera på huruvida jag genomlidit en kraftig försommarförkylning eller reagerat på pollen tappar jag andan och gläds åt över hur fantastiskt vackert Lidingö är just nu.

Cristina Erikson: Allt kommer att bli bra

27 maj 2016

Boom! I förrgår släppte Svenskt Näringsliv resultatet av sin årliga undersökning om företagsklimatet i Sveriges kommuner. Trots att nyföretagandet är jättehögt, innovationer och företagsamhet blomstrar och näringslivet går som tåget, tycker företagen att företagsklimatet i Sverige blir allt sämre! Helt galet obegripligt.

Gustaf Drougge: Om vi slänger ut de hederligt arbetande - vilka blir då kvar?

20 maj 2016

Flera av oss har säkert suttit bak i hans taxi oavsett om vi skulle till terminal 5 på Arlanda eller missade Lidingöbanan en söndag kväll och 30 minuter i ett mörkt Ropsten lockar föga. Kanske är du som jag och ägnar taxiresan åt egen komtemplation i form ett omfattande sociala-medier (miss)bruk och inte kommer ihåg vems taxi du satt i.

Patrik Gadelius: Lidingöborna har början på postnumret gemensamt

13 maj 2016

Som ett aprilskämt skrev min redaktör Jan Sjöberg på Lidingösidan att Lidingö skulle få en staty över den typiska Lidingöbon vid Torsviks torg. Det fick mig att börja tänka på vem som är den typiska Lidingöbon.

Ida Luther Näsholm: Stadens effektiviseringar

6 maj 2016

Jag tänker på tjatet om effektiviseringar – staden ska tydligen effektivisera igen, på unga människor och på utanförskap. På allt det som är ineffektivt för ett samhälle. På de resurser som spills.

Daniel Larson: Samarbete är vägen till framgång

29 april 2016

På morgnarna brukar jag sitta med vår lilla tjej och äta frukost innan jag går med henne till förskolan. Under frukosten ser vi ofta på filmklipp från Youtube på min mobiltelefon. Några av dotterns alla favoriter är Teletubbies, Daniel Tiger och Bolibompa.

Cristina Erikson: Nedrustning, omstrukturering, veckans chock och glada nyheter

22 april 2016

Vad roligt det ska bli att få skriva krönikor på Lidingösidan! Tidningen växlar upp och växer, för varje vecka strömmar allt fler läsare till, eller ”unika besökare” som det ju heter digitalt.

Gustaf Drougge: Åkband på Liseberg till alla lidingöbor

15 april 2016

Visste du att vi lidingöbor i genomsnitt betalar drygt 11 000 kronor per invånare i en särskild skatt som Lidingö sedan skickar vidare till andra kommuner i landet? Det är en avgift som syftar till att utjämna skillnader mellan kommuner för att Sverige ska hålla samman. Utgångspunkten är ursvensk – har du mer pengar ska du också betala mer och Lidingö givetvis ska också bidra.

Patrik Gadelius: Restauranglivet på Lidingö

8 april 2016

Av alla branscher som vi själva inte verkar i, så är restaurangbranschen den bransch vi kan bäst. Så var det i alla fall för mig. Hur svårt kan det vara? Jag vet ju själv vad jag gillar att äta och driva företag kan jag ju också. Att bli företagare i matbranschen och samtidigt förgylla mitt fina, men väldigt tråkiga Lidingö verkade vara ett utmärkt val för fem år sedan.

Ida Luther Näsholm: Egen polisstation eller inte

1 april 2016

Jag ser visserligen gärna att ön har sitt eget kontor för polisanmälningar och pass, kortare utryckningstider osv, även om jag prioriterar andra saker mer, som egna bostäder för öns unga t.ex. Men efter upplevelsen ett par helger tillbaka funderar jag på om det är själva stationen, eller utryckningstiden, som är frågans kärna.

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title} Radio Lidingö, Har ni hört

Annonser från Google