Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 augusti 2022 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Nils Svensson 15 aug 08:24 om På Lidingö finns nästan 40 olika däggdjursarter

Lidingö Centrum sålt

torsdag 5 april 2018 16:15

KLART IDAG. Idag meddelade ägarna till Lidingö Centrum, Rockspring, att man efter cirka fem års ägade nu sålt Centrum till Grosvenor Europe, som utgör en del av den privatägda internationella fastighetskoncernen Grosvenor Group.

Lidingö Centrum en vårdag.Lidingö Centrum en vårdag.

”Det har varit stimulerande och intressant att arbeta med förvaltningen och utvecklingen av det framtida Lidingö Centrum under de gångna åren”, säger Johan A. Gustavsson, ordförande i Vencom som varit Rocksprings samarbetspartner, i ett pressmeddelande.

Vencom skriver att man under innehavstiden sedan 2013 arbetat hårt med fokus på den framtida utvecklingen av Lidingö Centrum. Vencom köpte Lidingö Centrum av Vasakronan 2013, se länk, för 711 miljoner kronor. Dagens köpeskilling är hemlig.

- Personligen hade jag gärna arbetat vidare med detta, men Rockspring har hela tiden varit inriktade på en femårig ägarperiod, så försäljningen ligger i linje med vad de sagt. Vad gäller Centrum utveckling är det en demokratisk process mellan politiker och invånare. Vi jobbade själva hårt för att ett samråd skulle äga rum, säger Johan A. Gustavsson till Lidingösidan.

Anita Jerkovic, European Director på delägaren Rockspring, säger i samma pressmeddelande:
”Under 2013 identifierade vi möjligheten att skapa en vision för en framtida utveckling av Lidingö Centrum, med en mer dominerande position lokalt. Vi anser att vi har tagit betydande steg framåt i detta avseende tack vare Vencoms expertis. Vi ser fram emot att följa den fortsatta utvecklingen under de kommande åren.”

Lidingö Centrum är Grosvenors första förvärv av ett helägt köpcentrum i Sverige sedan bolaget kom in på marknaden 2011. Sedan tidigare äger man stadscentrum i Skärholmens centrum, Haninge centrum, Väsby centrum, Bålsta centrum och Burlöv center.

”Förvärvet gör det möjligt för oss att fortsätta vårt fokuserade arbete med att utveckla köpcentrum i Norden. Sverige är en av de mest intressanta fastighetsmarknaderna i Europa och erbjuder fortsatt goda tillväxtutsikter. Vi ser stor potential i detaljhandelsledda köpcentrum i Stockholmsregionen med ett mixat utbud av service. Särskilt där det finns möjlighet att öka värdet genom en satsning på mat- och dryckesutbudet och fritidsaktiviteter eller genom bostadsutveckling i vissa fall" säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe i ett uttalande.

Lidingö centrum har en totalyta på 19 900 kvadratmeter med 42 hyresgäster.

Dela Lidingö Centrum sålt

Kommentarer

Sven Lagerlöf 2019-02-27 11:20

”Utveckling kan ju tyvärr huvudsakligen innebära att köparen avser att väsentligen öka centrums värde som inkomstkälla med tanke på högre värdering vid en framtida försäljning. Tidigare exempel på utarmning genom alltför höga hyror, där brittiska företag varit i farten, inger oro. Flyttningen av det vackra och populära biblioteket är nog bara början.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google