Väder Lidingö

Lidingö onsdag 19 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

"Vi behöver utvecklas nu"

torsdag 5 september 2013 22:36

Roland Rothman vill att Lidingös politiker tar fasta på att en majoritet av dem som skrivit något om Lidingö centrum också vill att centrum utvecklas.

Roland Rothman vill att Lidingös politiker tar fasta på att en majoritet av dem som skrivit något om Lidingö centrum också vill att centrum utvecklas.

En majoritet av de lidingöbor som i sina samrådssvar skrivit något om Lidingö centrum, är positiva till att centrum utvecklas.

Roland Rothman, ordförande för Lidingö Centrumförening, tycker det är glädjande:
– 65 procent av dem som yttrat sig om Lidingö centrum är positiva till att centrum utvecklas. Det måste politiken ta fasta på nu. För vi behöver utvecklas nu. Några av dem som svarat är negativa och tycker att vi istället kan konkurrera med Norra Djurgårdsstaden. Nej, det är inte det vi ska göra. Vi kan istället bli ett förbaskat bra komplemet, om vi tillåts växa, för vi behöver bättre närservice på Lidingö.

Dela "Vi behöver utvecklas nu"

Kommentarer

Bisse 2013-09-06 15:12

16 minuters gångväg från nuvarande Lidiungö Centrum byggs det 600 000 kvadratmeter kommersiella ytor i norra djurgårdsstaden. Hur i hela friden skall vi konkurrera med det? Nej, behåll det vi har idag så att vi inte står där med tomma outhyrda butiksytor om bara några år!

Christer Mohlin 2013-09-05 23:18

Håller med Roland om att politikerna så lång som möjligt skall snabba på möjligheterna för en utveckling av Lidingö Centrum.

Ett fördröjande problem är att taktiska förbättringar har stoppats på grund av komplexa kopplingar till bl.a. spårvagn, tunnlar och bostadsbyggande vid Torsviksberget.

En positiv nyhet är att Lidingö Centrum har fått nya ägare som har stor kunskap om Lidingö och som samtidigt indikerar rimliga förväntningar kring utbyggnad och exploatering.

Jag har hittills inte uppfattat några stora politiska oenigheter kring principen att vilja utveckla och förbättra Lidingö Centrum. Förhoppningsvis kommer denna uppfattning att kvarstå efter kommande veckors intensiva processer kring utformning av olika utvecklingsalternativ.

/Christer

Kommentera

Fler artiklar från Centrum/Torsvik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google