Väder Lidingö

Lidingö onsdag 19 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

"Uteslutet att bygga höghus på Torsviksberget"

onsdag 11 september 2013 18:40

– Försiktig förtätning kring Torsviksområdet med övertäckning av Södra Kungsvägen. Det känns som uteslutet att bygga höghus på Torsviksberget. Lidingö skulle därmed förlora sin unika välkomnande entré.

– Låt Lidingö Centrum få fortsätta att vara ett medelstort utomhuscentrum, som säkert kan utvecklas inom givna ramar.

– Låt inte Lidingöbanan omdirigeras genom centrum. Det skulle inkräkta på infrastrukturen i området kring Södra Kungsvägen, Stockholmsvägen och bebyggelse i området. Kostnaden för en anslutningstunnel till nya Lidingöbron är dessutom för hög för att motivera denna tågförbindelse. Låt sträckningen av Lidingöbanan förbli som den är.

Till sist. Att vi på Lidingö skall tävla med varuutbudet som i framtiden kommer att erbjudas i ett nytt affärscentrum i Värtan är feltänkt. Vi skulle helt enkelt inte kunna få fram resurser för detta. Vi bör i stället inrikta oss att på att affärerna på Lidingö erbjuder varor och tjänster i en miljö som är lättillgänglig och trivsam och med unika erbjudanden som är attraktiva för lidingöborna.

Sten af Klinteberg
Lidingöpartiet

Dela "Uteslutet att bygga höghus på Torsviksberget"

Kommentarer

Robert 2013-09-15 20:24

“Vi bör i stället inrikta oss att på att affärerna på Lidingö erbjuder varor och tjänster i en miljö som är lättillgänglig och trivsam och med unika erbjudanden som är attraktiva för lidingöborna.”

Låter ju förrädiskt tilltalande det där.
Frågan är vem/vilka “Vi” är. Det är knappast köpmännen på ön som ju lär dö sotdöden i konkurrensen med andra sidan bron. Vi får väl se till att handla på oss ordentligt innan vi åker hem över bron och inte glömma det där mjölkpaketet som kan tvinga oss tillbaka till andra sidan bron då vi väl kommit hem. Finns i och för sig säkert någon bensinmack som kan tillhandahålla bortglömd mjölk. Mackar lär väl ändå finnas kvar på ön oavsett utbyggnaden på andra sidan? Men övrigt utbud…?

Magnus 2013-09-15 17:17

Håller helt med. Ni får min röst i nästa kommunalval istället för Moderaterna. Blir första gången på länge som jag överger Moderaterna.

Kommentera

Fler artiklar från Centrum/Torsvik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google