Väder Lidingö

Lidingö onsdag 19 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

"Tänk till först!"

måndag 9 september 2013 20:54

16 minuters gångväg från Lidingö Centrum byggs följande i Norra Djurgårdsstaden/Värtahamnen. (Notera att det inte skall röstas, diskuteras, planeras utan BYGGAS…)

Kommersiella ytor i området Valparaiso med byggstart 2015 uppgår till 60 000 kvadratmeter.

Vi måste ta till oss detta faktum för att undvika att vi i framtiden kommer att få dras med ett halvtomt Lidingö Centrum. Trots att det på kort sikt kanske kan tyckas praktiskt att ha varenda liten butikkedja representerad i Centrum kan vi med all säkerhet förutspå att dessa kommer att ha ett mycket klent kundunderlag från Lidingö, på lång sikt.

Jag är övertygad om att folk kommer att gå de 16 minuterna från nuvarande Lidingö Centrum för att ta del av det enorma handelsutbud som kommer att byggas upp på andra sidan bron. Ingen kan med handen på hjärtat påstå att vi kan konkurrera med de 60 000 kvadratmetrarna av kommersiella ytor som kommer att byggas. Vi kanske inte behöver gilla det, men vi måste ta till oss det som ett faktum innan vi satsar på att bygga ut med nya ytor i vårat centrum!

Lidingö Centrum med sin SMÅstadskänsla är idag en viktig mötesplats för oss Lidingöbor – låt oss inte förstöra denna.

Måste allting alltid vara större, högre, snabbare och bättre – kan vi inte enas om att det faktiskt är ganska bra som det är idag?

“en typisk lidingöbo”

Dela "Tänk till först!"

Kommentarer

Thomas Lindholm 2013-09-30 23:02

Den som lyckas gå från Lidingö C till Valparaiso på 16 minuter måste vara en av världens bästa gångare.

Bosse 2013-09-10 22:46

Instämmer, det är självklart att de som vill ha ett större utbud kommer att åka till detta enorma köpcentrum i Värtahamnen. Däremot kommer folk nog inte att gå de 16 minutrarna utan ta bussen som bara kommer att ta ca 5 minuter från Lidingö Centrum.

Mataffärer har vi en mängd på Lidingö så vi behöver inte bära några matkassar från andra sidan bron.

Självklart skulle aldrig t.ex Clas Ohlson etablera sig i ett ev. utbyggt Lidingö Centrum eftersom de troligen kommer att etablera sig 5 minuter därifrån i Värtahamnen.

Käppala-cyklisten 2013-09-10 19:00

Låter mycket bra med ett rejält köpcentrum i Lidingös närhet. Hoppas att Clas Ohlsson och Lidl etablerar sig där. Lidingö går väl knappast under om några butiker försvinner från öns centrum.

Kommentera

Fler artiklar från Centrum/Torsvik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google