Väder Lidingö

Lidingö onsdag 19 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

"Samrådet en stor succé"

tisdag 18 juni 2013 19:15

Samrådet kring Centrum-Torsvik blev en stor succé, över 1 800 synpunkter har inkommit vilket visar att lidingöbornas engagemang i frågan är stort. Ett stort tack till alla er som har bidragit med kloka synpunkter.

Det finns de som har varit kritiska till processen och menar att de politiska partierna på ett tidigare stadium skulle ha tagit ställning, men det har varit ett mycket medvetet val från vår sida att ha en öppen process där vi först lyssnar på lidingöborna istället för att samrådet bara blir en chimär.

Även Lars Epstein i DN har berömt Lidingö stad för vår öppna och demokratiska process. Och många synpunkter har glädjande nog kommit in. Först i slutet av augusti kommer alla synpunkter vara sammanställda, men redan nu kan vi se några tydliga trender.

Många förordar framtidsbild 4 och 5 men ännu fler väljer framtidsbild 1 eller vill ha en mindre utveckling än så. Synen på tunneln, lidingöbanans omdragning, stadshuset och överdäckningen varierar, en del är för andra emot.

Många betonar vikten av att bevara småskaligheten i Centrum och att vi även måste utveckla övriga närcentrum på ön. Mest tydliga har emellertid synpunkterna varit kring den föreslagna utvecklingen på och runt Torsviksberget där de flesta som har haft en åsikt är starkt kritiska.

Efter semestrarna tar nu nästa fas vid. Då kommer de politiska partierna att diskutera hur folkomröstningsalternativen ska se ut. Självklart kommer då de synpunkter lidingöborna bidragit med att påverka utformningen.

Exakt hur förslagen kommer att se ut är för tidigt att säga, det kommer att debatteras inom och mellan partierna och säkerligen med lidingöborna också.

Jag ser fram emot den debatten och är övertygad om att vi i slutändan kommer att landa i ett förslag som både bejakar en positiv utveckling men samtidigt tar hänsyn till att det finns många värden som behöver bevaras.

Paul Lindquist (M)
Kommunstyrelsens ordförande

Dela "Samrådet en stor succé"

Kommentarer

Ida 2013-06-19 10:19

Mycket bra! Tycker att processen har varit superbra och uppskattar att Moderaterna inte tagit ställning innan ni lyssnar.

Kommentera

Fler artiklar från Centrum/Torsvik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google