Väder Lidingö

Lidingö onsdag 19 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Oklart vad Lidingös partier vill i C/T-frågan

måndag 16 september 2013 16:21

I helgen träffades representanter för Lidingös sju politiska partier för att diskutera hur man ska gå vidare med Centrum/Torsviksfrågan. Efter att en majoritet av lidingöbor inte varit speciellt intresserade av en kraftig utbyggnad i området, se Lidingösidan 4 september, deklarerade den politiska majoriteten att den inte vill bygga på Torsviksberget, inte vill dra Lidingöbanan genom centrum men att man vill satsa på Lidingö centrum, se Lidingösidan 12 september.

Tanken med helgens möte var att partierna skulle kunna redovisa en gemensam uppfattning om Centrum/Torsvik. Avsikten var också att ett gemensamt pressmeddelande skulle skickas ut under måndagen. Men uppenbarligen var oenigheten stor om hur man ska gå vidare. Därför skickade Lidingö stad ut ett pressmeddelande under måndagseftermiddagen vari man bl.a. kunde läsa att “flertalet partier är också överens om att bevara stadshuset samt att inte bygga bostäder på Torsviksberget eller Flaggberget”. Vid en rundfråga har Lidingösidan inte lyckats få svar på vilka partier som vill riva stadshuset och bygga på Torsviksberget. Svaren lär komma under kvällens utfrågning i Ansgarskyrkan, som börjar klockan 18.30.

Under helgens möte har, enligt pressmeddelandet, två möjliga alternativ att ha folkomröstning om, blivit klarare. Det ena är bergtunnelalternativet, där trafiken på Södra Kungsvägen dras i tunnel från början av betongdiket till rondellen vid OKQ8-macken. Det andra är en kortare överdäckning vid Torsviks torg. Partierna kommer att be stadens tjänstemän utreda de olika förutsättningarna.

Enligt stadens pressmeddelande blir det en folkomröstning den 25 maj nästa år om två olika förslag. Nu kommer därför diskussionerna i de politiska partierna att fortsätta för att få fram förslagen. Nästa avstämning sker i kommunstyrelsen den 23 oktober.

Dela Oklart vad Lidingös partier vill i C/T-frågan

Kommentera

Fler artiklar från Centrum/Torsvik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google